U trendu

Potpisan ugovor o izgradnji 25 stanova za izbeglice

BEOGRAD/ZRENJANIN – Ugovor o izgradnji 25 stanova u Zrenjaninu za izbegličke porodice iz BiH i Hrvatske vredan 959 hiljada evra sa PDV-om potpisan je danas u Beogradu, saopštila je Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru.

Potpisnici su v.d. direktora Jedinice Dušan Kovačević i Vukajlo Babić ispred grupe ponuđača koju čine novosadske firme Inobačka, Arhikom i BMC Konekt.

Navodi se da se početak radova na izgradnji stambenih jedinica očekuje u aprilu, a rok za završetak izgradnje je 330 dana.

Izgradnja stanova u Zrenjaninu deo je devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa čiji je cilj trajno stambeno zbrinjavanje najugroženijih izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije.

Programom u Republici Srbiji rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru kao implementacionom jedinicom Programa.

Stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.