U trendu

Privreda u Vojvodini stabilna uprkos svetskoj krizi

NOVI SAD – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor danas je nakon razgovora sa predsednikom Privredne komore Vojvodine (PKV) Boškom Vučurevićem izjavio da privreda u Vojvodini u prvih sedam meseci tekuće godine pokazuje stabilnost i određeni rast, saopštila je Skupština Vojvodine.

Navodi se da je Pastor govoreći o makro ekonomskim indikatorima koji su mu danas predstavljeni istakao da su vidne posledice svih ekonomskih izazova koji potresaju čitav svet, pa tako i našu zemlju, ali da je primetna i stabilnost i rast u pojedinim sektorima.

„Nakon današnje prezentacije privrednih kretanja u APV, zadovoljstvo mi je da još jednom mogu da konstatujem da PKV posvećeno i odlično radi svoj posao, čija je suština praćenje i analiza svih ekonomskih i privrednih trendova, kreiranje poslovnog ambijenta, povezivanje i spajanje privrednih subjekata, promocija naših resursa stranim investitorima“, rekao je Pastor.

Vučurević je ukazao da je Privredna komora Vojvodine u proteklom periodu imala dosta aktivnosti – konferencije, forume koji su od početka godine okupili preko 3000 privrednika.

„Rezultati privrede s obzirom na krizu su zadovoljavajući. Kada posmatramo industrijsku proizvodnju beleži se rast od 6 odsto, spoljnotrgovinsko poslovanje pokazuje promet od 13 milijardi evra, i tu se beleži značajan rast izvoza od 23 odsto. Što se tiče poljoprivrede za prvih sedam meseci ove godine spoljnotrgovinsko poslovanje je na nivou dve milijarde evra“, istakao je Vučurević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.