U trendu

Privrednicima u Šangaju poreske olakšice od 22 mlrd dolara

ŠANGAJ – Vlasti kineskog finansijsko-trgovinskog čvorišta, Šangaja, saopštile su danas da će uvesti mere koje će pomoći lokalnoj privredi da se izbori sa kovid krizom, uključujući povraćaj novca koji će smanjiti poresko opterećenje privrednika za 140 milijardi juana (22 milijarde dolara) u 2022. godini.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na veb sajtu šangajske vlade, internet platforme će biti podstaknute da dodatno smanje naknade za usluge, a telekom operateri da obezbede tri meseca besplatnih usluga u oblaku, prenosi Rojters.

Kompanije u maloprodaji i ugostiteljstvu će dobiti subvencionisanu podršku da zaposlene šalju na redovno testiranje na kovid-19.

Ista podrška će biti obezbeđena i za zdravstveno osoblje na prvoj liniji fronta u bici protiv korone kao i za volontere uključene u borbu protiv pandemije.

Vlada će podupreti finansijske institucije da povećaju kreditnu podršku i smanje kamatne stope na kredite za firme koje se bave snabdevanjem hranom, a podrška će biti pružena i turističkoj, saobraćajnoj i sajamskoj industriji, dodaje se u saopštenju.

U Šangaju je na snazi drugi dan lokdauna koji će trajati devet dana i sprovodi se masovno testiranje građana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.