Radnici Železare čekaju strateškog partnera

Nakon pokretanja druge visoke peći, radnici Železare Smederevo očekuju bolju proizvodnju i prodaju, veće plate, ali i da će sada biti lakše obezbediti strateškog partnera.

“Čekamo strateškog partnera, bilo kog, samo neka bude”, rekao je radnik Železare Goran Nojkić.

Ekonomista Žikica Milojković kaže da radnici sada očekuju veću proizvodnju i niže troškove, što je, smatra, izuzetno važno za poslovanje čeličane.

“Nedostaju neke završne faze u Železari, a to je proizvodnja cevi, koja bi bila ovde, kao i pogon za pocinkovanje lima, jer nijedna školjka za automobile danas se ne radi od običnog lima, već od pocinkovanog”, rekao je Milojković.

On napominje i da su šavne cevi veoma tražene na tržištu, a koje je, inače, najavio da će razvijati potencijalni kineski investitor zainteresovan za Železaru.

U tom smislu kaže da je pokretanje druge visoke peći veliki adut za bilo kog strateškog partnera koji bi uložio u Železaru.

Dragana Mitrović, koja radi u Centru za dijagnostiku, očekuje da će zahvaljujući većoj proizvodnji čeličana imati više kupaca, a radnici malo bolje plate.

Radnik Božidar Nikolić nada se profitu koji će praviti njihova čeličana, s obzirom na veće kapacitete i činjenicu da sada rade obe visoke peći.

(Tanjug)

Ostavite komentar