U trendu

Raspisan tender za tunel 4 između Stalaća i Đunisa

BEOGRAD – Infrastruktura železnice Srbije i Delegacija Evropske unije u Srbiji raspisale su tender za radove na izgradnji tunela 4 kod Ćićevca na deonici Stalać – Đunis, koji će biti dug oko 3,3 kilometara.

Procenjena vrednost posla koji će finansirati Evropska investiciona banka je 40 miliona evra, bez PDV-a, a trajanje ugovora ograničeno je na četiri i po godine, objavila je Infrastruktura železnice Srbije.

Rok za prijave je 28. septembar.

Tunel će se nalaziti na međunarodnom železničkom Koridoru 10 kroz Srbiju.

Obim radova uključuje projektovanje i izgradnju jednokanalnog dvokolosečnog tunela br. 4 dužine 3.275 metara, sa tri evakuaciona tunela i dva pristupna puta.

Ovim radovima nisu obuhvaćeni koloseci, elektrifikacija, signalizacija i telekomunikacije.

Početkom juna izdato je prethodno obaveštenje o raspisivanju tendera za gradnju pruge Stalać-Đunis.

Kako je u prethodnom obaveštenju navedeno, posao će biti podeljen u dve partije.

Prva partija podrazumeva izgradnju tunela broj 4, a druga uključuje rekonstrukciju i modernizaciju postojeće železničke pruge kao i izgradnju drugog koloseka na deonici Stalać – Đunis, kao i izgradnju još četiri tunela, broj 1,2,3 i 5 kroz klisuru.

Pruga Stalać – Đunis je jednokolosečna i duga 17,5 kilometara. Rekonstrukcijom postojećeg i izgradnjom novog koloseka, uz savremene elektrotehničke i telekomunikacione uređaje i postrojenja na ovoj deonici, bezbednost saobraćaja biće podignuta na znatno viši nivo, brzina vozova biće povećana, a propusna moć pruge poboljšana

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.