U trendu

Razvoj industrijskih zona prioritet vojvođanske ekonomije

NOVI SAD – Podsticanje razvoja industrijskih zona, kao osnove za ekonomski razvoj lokalnih samouprava, te dalje formiranje biznis inkubatora, biće prioriteti u radu Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja Vojvodine, rečeno je na danasnjoj konstitutivnoj sednici tog tela Pokrajinske vlade

Predsedavajući Saveta potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić rekao je da je zadatak Saveta da koordiniše i prati aktivnosti pokrajinskih sekretarijata zaduženih za privredni, ekonomski i regionalni razvoj Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, među prioriotetnim aktivnostima Saveta biće i podsticanje razvoja porodičnog biznisa, u cilju razvoja sela i sprečavanja migracija, s posebnim osvrtom na razvoj ženskog preduzetništva, kao i dalji razvoj socijalnog preduzetništva.
Kao polazna osnova za rad biće izrađen dokument koji će obuhvatiti ekonomski razvoj Vojvodine za period 2021-2023. godine.
„Ovaj dokument bi trebalo da sadrži ciljeve koje smo utvrdili i potencijale koje bismo mogli da iskoristimo i postignemo najbolji rezultat“, rekao je Ćurčić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.