U trendu

Saradnja sa opštinom Budva u oblasti turizma

BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić sastala se danas u Beogradu sa predstavnicima crnogorske opštine Budva na čelu sa predsednikom te opštine Markom Carevićem.

Ministarka je ovom prilikom izrazila očekivanje skorašnje normalizacije turističkih i ekonomskih aktivnosti masovnom imunizacijom na kovid-19 kako srpskih, tako i crnogorskih državljana, ističući tradicionalno dobre prijateljske odnose Srbije i Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva trgovine.

Ona je izrazila nadu da će predstojeća turistička sezona biti uspešnija u odnosu na prethodnu godinu, podsetivši da je Crna Gora jedna od glavnih destinacija srpskih turista tokom leta, kao i da su crnogorski turisti naročito orijentisani ka Srbiji prilikom planiranja vikend putovanja.

Predsednik opštine Budva rekao je da je cilj te opštine upravo saradnja sa Republikom Srbijom i Republikom Srpskom, navodeći da Budva ima mali broj zaraženih, uz olakšavajuću okolnost vakcinacije bez zakazivanja, zahvalivši ovom prilikom Republici Srbiji na doniranim vakcinama, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.