U trendu

SKGO: Milion evra za zapošljavanje teže zapošljivih grupa

BEOGRAD – Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta „Inicijativa za inkluziju 3″, raspisuju konkurs za izbor 10 lokalnih samouprava koje će dobiti podršku za realizaciju projekata za sprovođenje inovativnih i održivih rešenja za zapošljavanje teže zapošljivih grupa stanovništva.

Ukupan iznos koji je na raspolaganju u okviru Poziva za prikupljanje koncepata projekata je milion evra, a maksimalni iznos grantova za pojedinačne projekte iznosi 100.000 evra, saopštila je SKGO.

Poziv za podnošenje predloga projekata biće zvanično objavljen sutra na sajtu SKGO i trajaće do 05. maja.

Predlozi projekata moraju biti usklađeni sa nacionalnim i lokalnim strateškim dokumentima, a namenjeni su stvaranju novih mogućnosti za zapošljavanje povratnika iz zemalja EU – tražilaca azila, Roma i drugih marginalizovanih društvenih grupa.

Takođe, projekat treba da doprinese podizanju osetljivosti lokalnih zajednica na potrebe i probleme sa kojima se suočavaju navedene kategorije nezaposlenih.

Tim povodom sutra će i zvanično biti organizovano onlajn otvaranje poziva za podnošenje predloga projekata.

U uvodnom delu skupa obratiće se ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić, predstavnici ambasade Nemačke u Beogradu i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić.

U prvoj fazi projekta „Inicijative za inkluziju“ pružena je podrška projektnim timovima u sedam gradova i opština (Požarevac, Arilje, Sokobanja, Kučevo, Novi Pazar, Bečej i Mladenovac), a u drugoj fazi podržano je devet gradova i opština (Valjevo, Požarevac, Sombor, Vršac, Bač, Apatin, Kraljevo, Raška i Novi Pazar).

Projekat „Inicijativa za inkluziju 3″ sprovodi SKGO, a deo je programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi GIZ, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.