U trendu

Srbija Ziđin Koper: Za 50 radnih mesta u Rudniku bakra Majdanpek konkurisalo više od 300 ljudi

Kompanija „Srbija Ziđin Koper“ iz Bora saopštila je danas da je za 50 radnih mesta u Rudniku bakra Majdanpek (RBM) konkurisalo više od 300 ljudi.

„Trebaju nam inženjeri mašinstva i elektrotehnike, geolozi, geometri, mašinbravari, električari i proizvodni radnici. Interesovanje za posao u RBM-u je veliko, tako da smo u prvih sat vremena sakupili čak 176 prijava“, rekla je asistent rukovodioca Službe ljudskih resursa ove kompanije Nataša Mitić.

Ona je dodala da u RBM radi 1.440 ljudi, kao i da je od dolaska strateškog partnera zaposleno je 676 novih radnika, od toga 107 samo ove godine.

Podsetila je da je u kompaniji zaposleno više od 6.200 ljudi, a da je od decembra 2018. do danas posao u kompaniji dobilo 2.800 novih, uglavnom mladih radnika, pa je starosna struktura zaposlenih sa 45 snižena na 41 godinu.

„Prosečna neto zarada premašuje 125.000 dinara i veća je 49 procenata od proseka u Srbiji“, piše u saopštenju kompanije.

Podseća se da je kompanija prošle godine pokrenula i program povezivanja sa studentima završnih godina fakulteta i viših škola u Srbiji pod nazivom „Campus Recruitment“, koji podrazumeva rezervaciju radnog mesta nakon diplomiranja.

Ovaj program će do kraja novembra biti predstavljen visokoškolcima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Trsteniku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar