U trendu

Srpski zatvori na Međunarodnom sajmu hortikulture

BEOGRAD – Uprava za izvršenje krivičnih sankcija predstaviće i ove godine na Međunarodnom sajmu hortikulture proizvodni program kazneno-popravnih ustanova u Srbiji.

Svoje proizvode na sajmu hortikulture, koji počinje danas u Beogradu i traje do 11. aprila, po šesti put izložiće kazneno-popravne ustanove u Sremskoj Mitrovici, Požarevcu-Zabeli i Nišu, kao i Vaspitno-popravni dom u Kruševcu i KPZ za žene u Požarevcu koji po prvi put predstavlja svoj proizvodni program, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.
Na 100 kvadrata sajamskog prostora biće izložene poljoprivredne prikolice koje se proizvode u KPZ u Sremskoj Mitrovici, kao i parkovski i baštenski mobilijar koji se proizvodi u KPZ u Požarevcu-Zabeli i Nišu.
Posebnu pažnju posetilaca privlače garniture, ljuljaške, vrteške i klackalice za decu koje se proizvode u KPZ u Nišu.
U saopšenju se ističe da će posetioci sajma moći da pogledaju i cveće koje uzgajaju štićenici u VP Domu u Kruševcu i osuđenice u KPZ za žene u Požarevcu.
Uprava je 2020. godine dobila posebno priznanje na sajmu hortikulture i to za asortiman i kvalitet transportnih uređaja (traktorske prikolice i teške drljače) koje se proizvode u KPZ u Sremskoj Mitrovici.
Ovaj zavod proizvodi poljoprivredne prikolice „Dubrava“ od tri i po, četiri, pet, osam i 10 tona.
Proizvodni pogoni u KPZ su prvenstveno namenjeni sertifikovanim obukama osuđenih lica za deficitarna zanimanja kako bi im se pomoglo da što lakše pronađu posao po isteku kazne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.