U trendu

Staklara do 31. jula da plati deo duga za struju

Poslovodstvo Srpske fabrike stakla iz Paraćina obavezalo se danas da do 31. jula isplati deo od ukupnog dugovanja za struju od 250 miliona dinara, a ako ne ispune obaveze struja će im biti isključena 30 dana posle isteka tog roka, rekli su agenciji Beta u Elektroprivredi Srbije (EPS).

Kako rekli u EPS-u, to je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika EPS snabdevanja i predstavnika Srpske fabrike stakla iz Paraćina.

Predstavnici Srpske fabrike stakla iz Paraćina istakli su će u komunikaciji sa Ministarstvom privrede Srbije učiniti sve kako da bi obezbedili sredstva za plaćanje dela duga i to do 31. jula. 

Posle razgovora o tehnološkom procesu u Srpskoj fabrici stakla i pripremama koje je u fabrici neophodno sprovesti pre eventualnog prekida isporuke struje, do kojeg bi došlo u slučaju da se ne pronađe obostrano prihvatljivo rešenje za izmirenje obaveze, EPS snabdevanje je prihvatilo predlog fabrike stakla da se omogući period od 30 dana od dana najave do dana obustave isporuke električne energije.

„U slučaju da se do 31. jula ne pronađe obostrano prihvatljivo rešenje, EPS Snabdevanje će preko EPS distribucije naložiti obustavu isporuke električne energije Srpskoj fabrici stakla u roku od 30 dana, što su i predstavnici ove fabrike prihvatili“, rekli su u EPS-u.

Dodali su i da je prihvaćen predlog menadžmenta „Budimke“ da to preduzeće izmiri deo dugovanja i ponovo reprogramira već ranije reprogramiranje obaveze, koje nisu poštovane.

Preduzeću za preradu voća i povrća „Budimka“ iz Požege isključena je struja 16. jula zbog duga od više od 11 miliona dinara.

Po uplati, EPS snabdevanje će dati nalog EPS distribuciji da ponovo u najkraćem mogućem roku uključi struju „Budimki“, rekli su u EPS-u.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar