U trendu

Stamatović: Režimski otkupljivači malina ponižavaju proizvodjače

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da „naprednjački režim“ ponižava 200.000 seljaka koji žive od proizvodnje malina i zatražio je smenu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.

On je u saopštenju zatražio da se „okonča nevidjena prevara u kojoj režimski otkupljivači plaćaju malinu uvredljivih 50 dinara po kilogramu, dok se, čak i na beogradskim pijacama, to voće trenutno prodaje osam puta skuplje“.

Po rečima Stamatovića, ministar poljoprivrede, koji je ponavljao da otkupnu cenu maline ne odredjuje država već tržište, „sada, uplašen najavom malinarske blokade cele Srbije i mogućeg širenja narodnog nezadovoljstva, po ko zna koji put, laže kako će hladnjačari platiti 135 dinara po kilogramu“.

„Dosta je brutalne represije nad stotinama hiljada najvrednijih ljudi u Srbiji, dosta je selektivnog odnosa prema udruženjima malinara i ‘iznenadnih prijema i pregovora’ sa odredjenim predstavnicima proizvodjača kako bi se zataškala alarmantna situacija u kojoj se nalazi celokupna malinarska proizvodnja“, rekao je Stamatović.

Ocenio je da je se „godinama manipuliše malinarima, davanjem lažnih obećanja, počev od definisanja otkupne cene maline za prošlu godinu, najave izgradnje najmanje dve fabrike za preradu 5.000 tona maline, u Arilju i Požegi, do nadoknade za pretrpljenu štetu prouzrokovanu nevremenom, za 2017. i 2018. godinu i sličnim propagandnim tričarijama“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike