U trendu

Stevanović: Sledeće nedelje otvaranje finansijskih ponuda za Galeniku

Finansijske ponude za kupovinu beogradske farmaceutske kompanije Galenika biće otvorene sledeće nedelje, najavio je danas državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

„Danas ističe rok da ponudjači dostave dopunjenu dokumentaciju i očekujemo da će to učiniti oni od kojih je to traženo“, rekao je Stevanović novinarima.

Dodao je da će se ukoliko tenderska komisija utvrdi da je dostavljena odgovarajuća tehnička dokumentacija steći uslovi za otvaranje finansijskih ponuda kvalifikovanih ponudjača.

„Sve do sada teče u skladu sa planovima i nema iznenadjenja i razloga za brigu u ovoj fazi postupku“, kazao je Stevanović.

Ponude za kupovinu Galenike dostavili su kompanija Amicus SRB iz Beograda i Aelius Luksemburg – povezano lice EMS S/A iz Brazila.

Ministarstvo privrede Srbije je1. septembra raspisalo tender za prodaju 93,7 odsto kapitala Galenike, a početna cena na javnom nadmetanju je jedan evro uz obavezu kupca da uplati i 25 miliona evra za pokriće bankarskih dugova te kompanije.

Pokušaj privatizacije Galenike propao je početkom ove godine, pošto sa potencijalnim strateškim partnerom, rusko-britanskim konzorcijumom Frontier-Petrovaks, nije postignut dogovor o preuzimanju dugovanja koje ta farmaceutska kompanija ima prema komercijalnim bankama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.