U trendu

Štrajkački odbor FIAT-a: Sutra prvo informisanje radnika, pa nastavak pregovora

Pregovori Štrajkačkog odbora sa Fijatom biće sutra nastavljeni u Vladi Srbije, a pre odlaska u Beograd radnici FCA će biti informisani o stavovima za nastavak pregovora, potvrdio je predsednik Štrajkačkog odbora i Samostalnog sindikata FCA Zoran Marković.

On je rekao da medijima ne može „da otkriva“ da li se Skupština Samostalnog sindikata FCA tokom vikenda izjasnila o zvaničnoj ponudi FCA koju je Štrajkačkom odboru u petak predstavila premijerka Ana Brnabić.

„Izvinjavam se ali ne mogu ništa da otkrivam u vezi sa odlukama organa sindikata. Izvesno je da ćemo pre odlaska u Beograd, u ponedeljak, obaviti informisanje radnika FCA o stavovima za nastavak pregovora“, rekao je Marković agenciji Beta.

U petak je agenciji Beta potvrdjeno u Štrajkačkom odboru da je dobijena zvanična ponuda FCA na zahteve štrajkača o čemu je trebalo da se izjasne sindikalni organi tokom vikenda.

Pregovori sa FCA uz posredovanje premijerke Ane Brnabić počeli su u sredu 19. jula u Vladi Srbije pošto su posle sastanka sa Brnabićevom u Kragujevcu štrajkači doneli odluku o prekidu štrajka i početku pregovora s poslodavcem.

Štrajk u FCA počeo je 27. juna jer su radnici tražili povećanje plate, reorganizaciju proizvodnje i rasterećenje, isplatu bonusa efikasnosti i da poslodavac pokriva troškove prevoza van standardnog radnog vremena.

(Beta)

1 komentar
  1. bambi

    Nadam se da sada narod shvata sta znaci kad se izgubi drzava. Sve svoje firme smo prodali strancima, vlasnici polako uzimaju parce po parce nase privrede ali i teritorije. Prodaja Srbije se nastavlja. Eto tog tranzicionog kapiltalizma. Kao novi gazda ce zaposliti ne znam, 50 radnika ili sto, a bice otpusteno 50.000 ilil 100.000 radnika. Mi postajemo robovi u sopstvenoj drzavi. Sramota. A politicare nije sramota da pricaju o dobroj privatizaciji i o kojekakvim tenderima gde se namestaju poslovi rodjacima i sl. Zalosno i sramota. Kao idemo u evropsku uniju, kao bice super tamo. Aman ljudi, osvestimo se, ne dozvolimo da nam kvazipoliticari isperu mozak i da nas Evropa uci da teba da se jede sa viljuskom i nozem.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike