U trendu

Sutra počinje isplata otpremnina radnicima Fijata u Kragujevcu, nova ponuda za rad u Slovačkoj

Predstavnici radnika Fijata su danas posle sastanka u Predsedništvu Srbije izjavili da su dobili od kompanije Stelantis novu ponudu za rad u inostranstvu, po kojoj bi tri meseca radili u Slovačkoj, dok bi jedan mesec mogli da provedu kući, objavio je N1.

Radnici imaju rok od sedam dana da se izjasne o toj ponudi.

Oni koji ne žele da prihvate takvu ponudu mogu da pređu u kompanije u Kragujevcu i Velikoj Plani, uz otpremninu od 790 evra po godini radnog staža, a isplata će početi sutra.

Sastanku su u ime vlasti prisustvovali šef kabineta predsednika Aleksandra Vučića Ivica Kojić, ministarka privrede Anđelka Atanacković, kao i direktori nekoliko preduzeća namenske industrije.

„Imali smo konstruktivan sastanak. Sve smo bliži rešenju. Neki od detalja su da će 492 kolega dobiti rešenja za otpremnine. Sledeća stvar je da ćemo imati novu ponudu iz kompanije za rad u inostranstvu. Očekujemo da je dobijemo, da bi mogli da pričamo nešto o njoj. Nadamo se da će to biti danas, ili u toku sutrašnjeg dana. Sve to zbog priče da što brže rešavamo probleme zaposlenih u Fijatu“, rekao je Saša Đorđević iz Samostalnog sindikata radnika Fijata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.