U trendu

Trebinje privlači strance: Pomama za starim kamenim kućama

U poslednje vreme u Trebinju vlada prava pomama za starim, kamenim kućama, za koje su najviše zainteresovani investitori iz zapadne Evrope, pišu danas „Nezavisne novine“.

Trgovci nekretninama kažu da ruine ovog leta najviše kupuju Česi, koji su samo tokom avgusta pokupovali nekoliko starih kuća u prigradskom naselju Pridvorci i prema najavama još će da investiraju.

Vlasnik i direktor agencije „Tviko“ Vaso Milić precizira da su pre nekoliko dana prodali bračnom paru iz Češke tri stare kuće, a traže i četvrtu, koje planiraju da renoviraju i za početak iznajmljuju svojim prijateljima.

Milić, međutim, navodi da Česi imaju u planu bavljenje etno turizmom i da je veliki broj njih zainteresovan za ovu vrstu kupovine, tim pre što su naišli na razumevanje u Odeljenju za urbanizam grada Trebinja, gde su sve dokumente završili za dvadesetak dana.

Tvrdi da su inostranim kupcima najinteresantnija mesta u okolini Trebinja, a glavni razlog interesovanja Evropljana za taj deo Republike Srpske je, smatra, blizina Dubrovnika i Herceg Novog, ali i zdrava klima i voda.

Milić tvrdi i da bi, s obzirom na veliku zainteresovanost za kupovinu, obrt kapitala ove vrste u Trebinju bio svake godine milionski da je Bosna i Hercegovina sklopila sporazum o trgovini s evropskim zemljama, što koči dolazak investitora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar