U Beogradu otvoren Sajam građevinarstva

Foto: Wikipedia/unknown

U Beogradu je danas otvoren 42. Sajam građevinarstva, koji je okupio preko 500 izlagača, a resorna ministarka Zorana Mihajlović je poručila da građevinarstvo u Srbiji pokazuje odlične rezultate i da je prošle godine ta grana uticala na povećanje BDP-a za 1,8 odsto, dok je vrednost građevinskih radova povećana za preko 25 odsto.

Mihajlović je otvarajući Sajam ukazala da je moto ove manifestacije „Prava odluka u pravom trenutku“, te podsetila da je, kada je pre dve godine formirana vlada Srbije, stav tog resora bio da se učini sve da se građevinarstvo vrati na put napretka i razvoja kao što je nekada bilo.

Ministarka je ukazala da na Sajmu ima preko 500 izlagača, od kojih su dve trećine domaće kompanije, na šta je posebno ponosna.

Ujedno je pozvala domaće građevinske kompanije da se dalje organizuju, jer su po prvi put prošle godine domaće kompanije na javnim pozivima i tenderima dobijali poslove kao glavni izvođači.

„Stalo nam je da rade još više zato što će biti još puno otvorenih projekata na teritoriji Srbije, gde će domaće kompanije moći da apliciraju“, ukazala je Mihajlović.

Ona je dodala da je ovo jedan od najvećih sajmova građavinarstva u jugoistočnoj Evropi, te izrazila nadu da će sledeće godine biti još više izlagača.

Direktorka Beogradskog sajma Danka Selić istakla je da se ponosi činjencom što se ove godine održava 42 Sajam građevinarstva na kojem učestvuje više od 500 izlagača iz 24 zemlje, što je potvrda da je Sajam zadržao lidersku poziciju.

(Tanjug)

Ostavite komentar