U trendu

U Pančevu ZF gradi zelenu fabriku oslonjenu na OIE

PANČEVO – Druga fabrka kompanije ZF u Pančevu biće među prvim fabrikama te multinacionalne grupe na svetu, koja će biti oslonjena na obnovljive izvore energije, digitalna i bez emisije štetnih materija, istakli su danas predstavnici ZF u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Član Upravnog odbora ZF grupe, zadužen za elektromobilnost, Štefan Fon Šukman rekao je da je ta kompanija u Srbiji primer međunarodne saradnje na ublažavanje posledica klimatskih promena.

On je istakao da je nova fabrika u Pančevu deo ZF mobilnosti buduće generacije.

Naglasio je da je to pogon sa nultom stopom emisije, u koju će biti uloženo 238 miliona evra, a koja će zapošljavati gotovo 600 ljudi.

Ta fabrika donosi najnaprednija tehnološka rešenja električne mobilnosti proradiće od polovine sledeće godine.

Nova fabrika će biti zvezda vodilja vizije za ZF pogone širom sveta, poručio je on i dodao da će fabrika Pančevo 2 biti primer „kako izgleda budućnost“.

Šukman je naglasio da je ZF dobio izuzetno povoljne uslove za investiciju u Srbiji i Pančevu, što ih je uverilo da su doneli pravu odluku oko investicije.

Istakao je da su naišli na posebne ljude i okruženje, dobili podršku, saradnju i prijateljstvo, a posebno je zahvalio na ličnom interesovanju i posvećenosti predsednika Srbije ovom razvoju.

Nova fabrika ZF je veliki korak u mobilnost sledeće generacije. Radujemo se saradnji sa srpskom vladom u budućosti, zaključio je on.

Direktor ZF Srbija Milan Grujić rekao je da se u Srbiji i Pančevu budučhnost realizuje sa pravim partenrima i iskrenim prijateljima.

Nastavićemo da radimo u zajedničkom interesu, dodatno inspirisani, rekao je on.

Takođe, ocenio je da se projekti ZF u Srbiji odvijaju neverovatnom brzinom i zahvalio posebno predsedniku Srbije na, kako je rekao, bezrezervnoj podršci u ostvarivanju zajedničkih snova.

Grujić je istakao da je ZF Srbija najmodernij trend u automobilskoj industriji, te da su lideri i inspiratori promena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.