U trendu

Uplatnice slala privatna firma za upis u Privredni registar

BEOGRAD – Privatna firma „Agencija registar usluga doo“ stoji iza slanja uplatnica na adrese preduzetnika i kompanija za upis u Privredni registar, objavila je „Nova ekonomija“ povodom upozorenja APR-a da uplatnice koje privrednici primaju za „upis novoosnovanih pravnih lica u PrivredniRegistar.rs“ ne potiču od njih.

„Agencija registar usluga doo“, koja je na adrese više privatnika poslala dopise za uplatu kako bi bile upisane u Privredni registar, rekla je danas da će „promeniti ponudu“ kako bi bilo jasno da njihova usluga nema veze sa zakonski obaveznim postupkom registracije pravnih lica.

Zapravo se radi o sajtu Privredniregistar.rs, koji vodi privatna firma „Agencija registar usluga“ u vlasništvu Marka Avramovića, koja je osnovana 22. maja 2019. godine.

„Neki koji greškom uplate biće obavešteni i njima će novac biti vraćen jer ne žele uslugu. Svakako ćemo ubuduće promeniti ponudu da se ove stvari ne bi ponavljale“, navodi se u odgovoru za „Novu ekonomiju“, koji potpisuje vlasnik te kompanije Marko Avramović.

Agencija za privredne registre (APR) je upozorila upozorila danas preduzeća i preduzetnike povodom „učestalih poziva i obraćanja korisnika“, da uplatnice koje primaju na iznos od 4.000 odnosno 16.000 dinara za „upis novoosnovanih pravnih lica u PrivredniRegistar.rs“ ne potiču od APR-a, niti imaju veze sa zakonskom obavezom registracije.

Više građana na društvenim mrežama požalilo se da primaju dopise da plate „naknadu“ za upis u „Privredni registar“, što ih navodi da pomisle da se radi o državnom registru koji vodi APR.

Na pitanje da prokomentariše optužbe da njegova firma namerno dovodi privrednike u zabludu, Avramović kaže da „u ponudi stoji kontakt telefon i e-mail ukoliko je potrebna neka dodatna informacija, kao i na sajtu na naslovnoj strani obaveštenje da je u pitanju privatna firma koja se bavi internet oglašavanjem“.

„Međutim, građani koji komentarišu ovu pojavu na društvenim mrežama govore da je ponuda nejasna, a neki otvoreno upotrebljavaju izraz ‘prevara'“, dodaje „Nova ekonomija“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.