U trendu

Vlada Srbije ukinula zabranu izvoza pšenice i kukuruza

Vlada Srbije je danas ukinula zabranu izvoza pšenice i kukuruza, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Takva odluka je doneta posle analize trenutnog stanja i zaliha pšenice nakon žetve.

Slobodan izvoz pšenice i kukuruza će biti na snazi do početka jeseni, do nove procene stanja i ukupnih zaliha ključnih žitarica.

Vlada je na današnjoj sednici donela i odluku o odobrenju izvoza 4.000 tona rafinisanog suncokretovog ulja u rinfuzu.

Vlada Srbije za još sedam dana produžila odluku o zabrani izvoza evro dizela

Vlada Srbije donela je danas odluku kojom se zabrana izvoza evro dizela EN 590 produžava za još sedam dana, saopšteno je posle sednice Vlade.

„Vlada je na današnjoj sednici donela izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590 kojom se ona produžava za još sedam dana“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je odluka doneta imajući u vidu da i dalje traje energetska kriza na svetskom tržištu i mogućnost nastanka kritične nestašice ove robe, bitne za gradjane Srbije.

Vlada Srbije: Humanitarna pomoć za Somaliju i Sao Tome i Prinsipe od više od 65 miliona dinara

Vlada Srbije donela je danas na sednici odluku da Somaliji uputi humanitarnu pomoć u robi i prehrambenim proizvodima u vrednosti od 39.886.787 dinara, kao i da Republici Sao Tome i Prinsipe uputi pomoć u vrednosti od 25.366.000 dinara, s obzirom na nestašicu hrane izazvanu sušama u ovim zemljama.

U saopštenju Vlade Srbije se navodi da je na sednici usvojen i Zaključak o usvajanju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA) 2022 – 2025. godine, kojim se obezbedjuje poštovanje i ispunjavanje obaveza iz procesa pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji u delu planiranja uskladjivanja zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU.

„Dokument predstavlja jasan pregled obaveza koje proističu iz procesa pregovora o pristupanju i uskladjivanja zakonodavstva, a istovremeno omogućava uvid u aktuelno stanje u klasteru i poglavlju pregovora u skladu sa važećom metodologijom. Pripremljen je u saradnji nadležnih ministarstava, posebnih organizacija i službi Vlade Srbije, kao i ostalih institucija“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar