U trendu

„Vodafon“ zbog Bregzita odlazi iz Velike Britanije?

Nakon što je Velika Britanija prošle nedelje na referendum odlučila da napusti Evropsku uniju, neke od velikih kompanija među kojima je i telekomunikacijski gigant „Vodafon“, upozorile su da bi svoje sedište mogle da presele van ostrva.

Prošle nedelje je izvršni direktor kompanije Vitorio Kolao rekao za BBC da Britanija rizikuje da bude isključena iz planova za veliko novo jedinstveno tržište digitalnih usluga ako napusti EU.

„Vodafon“ planira premeštaj dela radnih mesta iz Velike Britanije, a razmatra se i premeštanje posla iz Ujedinjenog Kraljevstva zato što „velika većina od 462 miliona korisnika, 108.000 radnika i 15.000 dobavljača ima sedište izvan Velike Britanije“, kaže se u saopštenju.

Kompanija je navela da je važno da se zadrži pristup slobodnom evropskom „kretanju ljudi, kapitala i robe“, prenosi Biznis insajder.

„Sloboda kretanja ljudi, kapitala i dobara su integralni za operaciju bilo koje operacije pan-evropskog posla kao jedinstveni pravni okvir koji pokriva sve zemlje članice“, rekli su iz „Vodafona“, iako odluku još nisu doneli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.