U trendu

Vučić najavio promene na čelu nekih javnih preduzeća

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će biti promenjeni direktori nekih javnih preduzeća.

„Biće više promena u različitim javnim preduzećima. Odlučivaćemo u skladu s rezultatima koji su postignuti“, rekao je Vučić na konferenciji na novinare u Vladi Srbije.

On je istakao da niko ne sme od njega da traži da bilo ko bude imenovan za direktora nekog javnog preduzeća.

„Ne postoji niko na kugli zemaljskoj ko na mene može da utiče“, kazao je Vučić.

Vučić je izjavio i da je razgovarao sa predstavnicima kompanije Boš o budućim planovima.

On je rekao da se trenutno pregovara sa 57 kompanija koje žele da investiraju u Srbiji.

On je naveo da se u Srbiji povećava broj investicija, a da je po broju radnih mesta koje su strane investicije generisale Srbija druga u Evropi, posle Madjarske. „Zauzimamo drugo mesto u Evropi, kao mesto u kome su se generisale direktne strane investicije, odmah posle Madjarske“, naveo je on.

Vučić je kazao da će Srbija nastaviti evropski put, kao da će biti posvećena tom putu, ali da će nastaviti svoju odličnu saradnju sa Rusijom i Kinom.

„Mislim da je to nešto od velikog značaja i to govori o pouzdanosti i sigurnosti i bezbednosti ulaganja u našu zemlju, jer naša politika je strateški dobro postavljena. Ona se ne menja u skladu sa političkim prilikama ili ličnim odnosima. Ona prati taj pravac koji donosi najbolje rezultate za gradjane Srbije“, rekao je on.

Vučić je rekao da će nastojati da se Vlada Srbije formira što pre.

„Čim se završi formiranje pokrajinske vlade, krenućemo u proces formiranje republičke vlade. Čeka nas mnogo poslova i odgovorni zadaci…“, kazao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.