U trendu

Za nastavak izgradnje autobuske stanice u Beogradu kredit od 915 miliona dinara

Nastavak radova na izgradnji nove autobuske stanice u Beogradu biće finansiran iz kredita državnog Fonda za razvoj u iznosu od 915 miliona dinara, pokazali su podaci iz akcionarskog društva „Beogradska autobuska stanica (BAS)“.

List Večernje novosti piše danas da su ti podaci objavljeni u materijalu uoči predstojeće redovne sednice skupštine tog preduzeća, što prema njihovim rečima znači da bi radnici uskoro mogli da se pojave na „zapuštenom“ gradilištu u Bloku 42 na Novom Beogradu.

U ugovoru o zaključenju kredita za nastavak prve faze radova, kako piše taj list, navodi se da je „BAS-u“ početkom juna zaključkom Vlade Srbije „odobreno raspolaganje imovinom velike vrednosti“.

Kamen temeljac za novu autobusku stanicu položen je 2018. godine, do sada je uloženo oko 20 miliona evra, a izgrađen je stanični plato sa peronima i temeljom stanične zgrade.

Buduća stanična zgrada imaće 26.000 kvadrata, pumpu, supermarkete, ugostiteljske objekte, kao i ukupno 65 polaznih, dolaznih i komercijalnih perona, pišu Novosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar