U trendu

Završen veliki nacionalni konkurs Komercijalne banke

BEOGRAD – Nacionalni nagradni konkurs Komercijalne banke, članice NLB Grupe, pod nazivom „Uz DinaCard karticu kupovina je puna poklona“, uspeÅ¡no je zavrÅ¡en objavljivanjem imena viÅ¡e od 1.000 pobednika.

Kako je saopšteno iz Komercijalne banke, njima će, kao najbolje rangiranim učesnicima, sa najvećim brojem plaćanja nacionalnim karticama, u narednom periodu biti uručene nagrade iz fonda vrednog četiri miliona dinara.

Kao sistemska banka, Komercijalna banka je do sada izdala gotovo 600.000 DinaCard kartica, a nagradni konkurs pokrenula je ÅŸeleći da svoje klijente dodatno motiviÅ¡e da koriste nacionalnu karticu.

Nacionalni nagradni konkurs Komercijalne banke „Uz DinaCard karticu kupovina je puna poklona“ podrÅŸala je i Narodna banka Srbije.

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da se Srbija ubraja među zemlje koje su prepoznale vaÅŸnost postojanja nacionalnih kartičnih sistema i preduzele aktivnosti kako bi sačuvale svoj domaći kartični brend.

„Ako znamo da smo i po tome u druÅ¡tvu zemalja kao Å¡to su: Nemačka, Francuska, SAD, Japan, skandinavske zemlje, Rusija, Turska, Brazil, to ukazuje da je borba za opstanak nacionalne platne kartice DinaCard opravdana“, rekla je Tabaković.

Dodala je ta borba nije ni jednostavna ni laka, iz, kako je navela, brojnih razloga, a među glavnim razlozima je opstajanje u uslovima koje kreira konkurencija u vidu transnacionalnih giganata kojima, očekivano, nije interes da postoji domaći, efikasan i povoljniji kartični brend.

„Jer naÅ¡ nacionalni kartični sistem DinaCard pruÅŸa značajne pogodnosti i koristi za građane, za trgovce, posebno manje, a time i za finansijski sistem naÅ¡e zemlje u celini. Tu prevashodno mislim na niÅŸe troÅ¡kove, ali i na za svaku odgovornu centralnu banku ne manje vaÅŸan aspekt – nezavisnost i bezbednost domaćeg finansijskog sistema“, navela je Tabaković.

Ističe da DinaCard uÅŸiva sve veće poverenje korisnika i trgovaca, i zbog aktivnosti kao Å¡to je nagradni konkurs Komercijalne banke, banke sa značajnim iskustvom promovisanja nacionalnih vrednosti, koja ovakvim akcijama, kako je navela, nastoji da zadrÅŸi takvu tradiciju.

„Komercijalna banka je prepoznala značaj i potrebu da dodatno motiviÅ¡e svoje korisnike DinaCard platnih kartica, idući u korak sa potrebama potroÅ¡ača, ali i svojim poslovnim interesima, imajući u vidu viÅ¡estruko niÅŸe troÅ¡kove banaka zbog DinaCard-a u odnosu na internacionalne kartične brendove“, rekla je Tabaković.

Poručuje da Narodna banka Srbije zbog svega toga pozdravlja takve inicijative banaka, a sa svoje strane nastavlja intenzivno da unapređuje funkcionalnosti nacionalne DinaCard kartice.

„Verujemo da će Komercijalna banka nastaviti da bude jedan od lidera i u promovisanju novih funkcionalnosti nacionalne DinaCard kartice, izjavila je Tabaković.

UspeÅ¡an zavrÅ¡etak „Uz DinaCard karticu kupovina je puna poklona“ konkursa simbolično je obeleÅŸen u Kreditno – stambenom centru Komercijalne banke na beogradskom Trgu Politika, gde je predsednik izvrÅ¡nog odbora Vlastimir Vuković uručio nagrade odabranim pobednicima.

„Kao članica jedne od najvećih regionalnih bankarskih grupacija NLB Grupe, Komercijalna banka nastoji da neprekidno unapređuje uslove ÅŸivota i rada u svom matičnom regionu. VaÅŸan aspekt naÅ¡e misije je podrÅ¡ka razvoju nacionalne privrede, a samim tim i nacionalne kartice, kao jednom od njenih najčvršćih stubova“, naveo je Vuković.

Ističe da je DinaCard kartica efikasno, pouzdano, ali i povoljno reÅ¡enje za platne transakcije – kako za trgovce, tako i za korisnike kartica.

„Kao institucija tradicionalno okrenuta klijentima, ÅŸeleli smo da ih dodatno motiviÅ¡emo da je koriste i bliÅŸe se upoznaju sa svim njenim pogodnostima. Impresivan broj učesnika i transakcija, moÅŸda i najbolje govori da smo u tom vaÅŸnom i velikom zadatku bili uspeÅ¡ni“, istakao je Vuković, zahvalivÅ¡i se Narodnoj banci Srbije na podrÅ¡ci, ali i svim klijentima na velikom interesovanju i učešću u konkursu.

Nacionalni nagradni konkurs trajao je od 10. novembra do 31. decembra, a učešće u njemu direktno su uzeli svi klijenti Komercijalne banke, aktivni korisnici DinaCard Start, DinaCard Klasik, DIS DinaCard kobrending i DinaCard kreditnih kartica.

Najbolje rangirani učesnici, sa najvećim brojem plaćanja u narednom periodu biće nagrađeni sa viÅ¡e od 1.000 nagrada – laptop računara, mobilnih telefona, zvučnika i vaučera za kupovinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.