U trendu

ZR naložio kineskoj fabrici obustavu proizvodnje u Perlezu

ZRENJANIN – Grad Zrenjanin danas je kineskoj fabrici za reciklažu „Feitiansuje“ naložio obustavu proizvodnje u pogonu u Perlezu.

Inspekcija za zaštitu životne sredine u Zrenjaninu zabranila je rad u tom pogonu u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Inspektor je u redovnoj godišnjoj kontroli utvrdio da je proizvođač postupio suprotno ugovoru i da nije sproveo sve investicije u oblasti smanjenja uticaja na životnu sredinu, objavljeno je na sajtu Grada Zrenjanina.

To je, kako je navedeno, izazvalo određeno odstupanje pojedinih parametara emisije nedozvoljenih materija.
Investitoru su naložene mere da proizvodnju uskladi sa lokalnim ekološkim propisima i ugovornim obavezama, a do otklanjanja nedostataka, naložena je obustava proizvodnje.
Inspekcija je navela da se kineskom investitoru privremeno zabranjuje obavljanje tehnološkog procesa ektruzije i granulisanja mlevene plastike, kao i rad uređaja za prečišćavanje otpadnih gasova iz postrojenja za tretman otpadne plastike.

Zabrana se primenjuje do dostavljanja rezultata ispitivanja koji dokazuju da nema štetnog uticaja na životnu sredinu odnosno dok se ne ispita efikasnost postrojenja – uređaja za smanjenje emisije.
Grad Zrenjanin očekuje da kineski investitor, kao odgovorna kompanija, sprovede naložene mere.

Zrenjanin razvija svoju privredu, ali je zdravlje građana Zrenjanina prioritet lokalne samouprave, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.