U trendu

Zrenjanin: Nastavljena akcija „Za šumu u tvom kraju“

ZRENJANIN – Zrenjanin je drugi grad u Srbiji u kojem je posađeno više od 75 stabala nabavljenih u akciji ĐOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“, najavljenu i započetu povodom prošlogodišnjeg Beogradskog sajma automobila.

Sadnja stabala u Karađorđevom parku organizovana je u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, saopštilo je ĐOR osiguranje.

Jedno stablo simbolično su zajedno zasadili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktorka zrenjaninske Filijale ĐOR-a Branislava Šutović.

Ovim je obogaćena životna sredina u dva od 10 gradova odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova pristiglih iz više od 188 gradova Srbije, a pored Zrenjanina i Novog Sada, urbano pošumljavanje će se realizovati i u Beogradu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Smederevu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu u toku februara i marta 2023, ističe se u saopštenju.

Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom ĐOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je u ovoj godini akciju produžila na svih 12 meseci i time planira da kroz EKO-polise prikupi još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

Gradonačelnik Salapura naglasio je da teritorija grada Zrenjanina spada u teritorije koje su procentualno najmanje pošumljene i da svaka akcija i svako zasađeno drvo doprinose da Zrenjanin bude zeleniji grad sa boljim kvalitetom života.

„Želim da zahvalim Kompaniji ĐOR osiguranje, kao i radnicima filijale i direktorki koji su danas ovde dali svoj doprinos u pretposlednjoj fazi ozelenjavanja Karađorđevog parka“, rekao je gradonačelnik Salapura i dodao:

„Paralelno sa ovom inicijativom ozelenjavanja našeg parka, podnosimo projekat Ministarstvu za zaštitu životne sredine, od koga smo prošle godine dobili značajna sredstva, i ulazimo u poslednju fazu. Dakle, sa pošumljavanjem i ozelenjavanjem rade se i projekti za trim stazu, mobilijar, dečije igralište, toalet, koral za pse kao i za ostale sadržaje koji treba da prate suštinu parka naslonjenog na naš stadion i sportske resurse. Mišljenja sam da će ovo biti i jedna velika i lepa sportska oaza u samom centru Zrenjanina“.

Ovim povodom, Branislava Šutović je izjavila da je raduje što je baš Zrenjanin drugi grad u kojem ĐOR pomaže da se očuva i unapredi životna sredina.

„Naša kompanija je sastavni deo života našeg grada, njegovih stanovnika, porodica i kompanija. Drago mi je da poverenje koje nam svi oni godinama ukazuju opravdavamo kako u pružanju visokog kvaliteta usluga u osiguranju, tako i u iskrenoj pažnji prema našoj zajednici. Nastavljamo da realizujemo svoju strategiju, koju podržava i Unipol grupa kojoj pripadamo, očuvanja i unapređenja životne sredine u kojoj poslujemo, kao i da radimo na podizanju svesti o bitnim temama koje se tiču ekologije“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, akcija „Za šumu u tvom kraju“ upravo ukazuje na to da svako svojim aktivnostima može da učini naizgled mali doprinos čiji skup pravi razliku i daje značajan doprinos ukupnom razvoju društva.

Pre Zrenjanina, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala u Parku pored Železničke stanice.

Kao što je najavljeno, projekat „Za šumu u tvom kraju“ započeo je svoj novi ciklus u 2023. i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene ĐOR eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, kao i godišnjeg eko-Paketa putnog osiguranja, klijenti će direktno doprineti tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar