U trendu

Advokat Marije Lukić: Svedoci saslušani danas su lažni – očekujemo da Jeličić bude osudjen

Advokat Borivoje Borović koji zastupa Mariju Lukić u procesu protiv Milutina Jeličića – Jutke zbog polnog uznemiravanja, izjavio je da nijedan od tri svedoka odbrane koji su danas saslušani nema kredibilitet.

„Radi se o svedocima koji su delimično priznali da su brifovani od strane (bivšeg predsednika opštine Brus) Milutina Jeličića – Jutke i advokata i da su se vidjali danima pre sudjenja. Po meni, to su lažni svedoci“, kazao je Borović nakon ročišta na sudjenju koje je danas nastavljeno u Osnovnom sudu u Kruševcu.

On je naveo da su saslušani svedoci učesnici protesta „Pravda za Jutku“ i prijatelji Jeličića.

Borović je izrazio žaljenje što sudija nije prepoznao „tu opstrukciju postupka“ i dodao da se nada osudjujućoj presudi jer nijedan svedok nije potvrdio izjave Jeličića kao okrivljenog.

„Očekujem da će nakon veštačenja mobilnih telefona, na ćemu smo mi insistirali, da se dokaže da je Jeličić učinio ova krivična dela“, rekao je on.

On je kazao da je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, angažovan kao pravni savetnik Jeličića, pokušao da „napravi gužvu“ u sudnici što je izbegnuto njegovim isključenjem sa sudjenja.

Šešelj je izjavio da je isključen zbog nepoštovanja suda pošto je, kako je rekao, ukazao na neregularnosti u procesu i na „pravno neznanje“ advokata Borivoja Borovića koji zastupa Mariju Lukić.

Borović je, naveo je Šešelj, pripisovao Jeličiću da je kao predsednik opštine bio nadležan za slučaj nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, dok je Šešelj obrazlagao da nadležnost nije na predsedniku opštine već na Ministarstvu gradjevinarstva, te da je zbog toga isključen sa sudjenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.