U trendu

Akcija Pluton 2: Uhapšeno 47 osoba zbog korupcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u više gradova u Srbiji uhapsili su 47 osoba u nastavku akcije na suzbijanju krivičnih dela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe sluşbenog poloşaja u drşavnim organima, saopštio je danas MUP.

Kako se navodi, osumnjičeni uhapÅ¡eni u akciji „Pluton 2“ terete se da su od 2005. godine do danas izvrÅ¡ili viÅ¡e krivičnih dela kojima su budÅŸetima Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, grada Beograda i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli Å¡tetu od 1,8 milijardi dinara, odnosno viÅ¡e od 17,5 miliona evra.

MUP je podneo krivične prijave u redovnom postupku protiv 19 lica zbog osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela, dok se za dve osobe traga.

Akcija „Pluton 2“ sporovedena je u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Smederevu, Jagodini, UÅŸicu, Kragujevcu, Kraljevu, NiÅ¡u, Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Novom Pazaru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.