U trendu

Ambasada: Nema podatka da su Srbi među povređenima (foto, video)

Nepoznati napadač ranio je nožem šest stranih turista u popularnom egipatskom letovalištu Hurgada. Ambasada Srbije u Kairu je dva puta potvrdila da nema Srba među žrtvama napada u Hurgadi, u Egiptu, i pre, ali i posle vesti američke agencije AP da je od šest stranih turista izbodenih nožem – troje državljana Srbije.

Otpravnik poslova Ambasade u Kairu Jugoslav Vukadinović je odmah posle vesti o napadu rekao da nemaju obaveštenje o tome da su među izbodenima državljani Srbije.

AP je, nakon toga, pozivajući se na neimenovanog egipatskog bezbednosnog zvaničnika, javio da je među šestoro izbodenih troje Srba, dvoje iz Ukrajine i jedna osoba iz Poljske.

Taj zvaničnik je, navodi AP, rekao da je napadač nožem povredio turiste u predelu lica, vrata i nogu. On je želeo da ostane anoniman jer, kako je rekao, nije ovlašćen da daje izjave medijima.

Mediji su ponovo telefonom kontaktirali otpravnika poslova Vukadinovića i on je ponovio da Ambasada nema informacija da među izbodenima ima državljana Srbije.

Desetak minuta kasnije, nakon informacije o tome da je među izbodenim turistima troje srpskih državljana, AP je emitovao „urgent“ vest u kojoj precizira da su dve Ukrajinke preminule neposredo nakon napada, te da je ranjeno četvoro drugih stranih turista, ali – ne navodi njihovu nacionalnost.

AFP je u međuvremenu javio da se ne zna koje su nacionalnosti izbode ranije danas na plaži u egipatskom letovalištu Hurgada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar