Andjeliji Živković iz Berkova lopovi odneli sve iz kuće

Kuća Andjelije Živković iz Berkova kod Kline obijena je, a lopovi su osim tehničkih stvari odneli i gotovo svo pokućstvo, objavio je portal Kosovoonlajn.

Vlasnica obijene kuće kradju je 5. septembra prvo prijavila Kancelariji za zajednice i povratak u Opštini Klina, a potom i kosovskoj policiji.

Kako je za portal potvrdila šefica Kancelarije za zajednice i povratak u opštini Klina, Silvija Rašković, lopovi su iz kuće povratnice Andjelije Živković odneli frižider, električni šporet, veš mašinu, usisivač, posudje i deo nameštaja.

„U kući su napravili premetačinu i maltene sve što je moglo da se iznese kroz balkonska vrata oni su izneli iz kuće. Mi smo slučaj prijavili i policija je po prijavi izašla na teren, obavila uvidjaj i zapisnik“, rekla je Rašković.

Ona je dodala da je Andjelija Živković, koja u Berkovo dolazi povremeno, u četvrtak ujutru vidno uznemirena došla u Kancelariju za zajednice i povratak i prijavila kradju.

Andjelija Živković se 2005. godine vratila u Berkovo, a u tom povratničkom selu nadomak Kline danas živi nešto više od dvadesetoro Srba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.