Belivuk prebačen na saslušanje u tužilaštvo

U Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal počelo je saslušanje vodje navijača Veljka Belivuka i njegovih saradnika koji se kao pripadnici organizovane kriminalne grupe sumnjiče za ubistva, otmice, prodaju droge i iznude.

Belivuk i drugi osumnjičeni nešto posle 21.00 prevezeni su iz prostorija Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) MUP-a Srbije na saslušanje u Specijalno tužilastvo, javila je TV N1.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da su u pratnji 22 vozila u kojima su se nalazili osumnjičeni, bile specijalne jedinice Žandarmerije, SBPOK-a i Interventne jedinice Policijske uprave za grad Beograd.

Prilikom njihovog sprovodjenja do Specijalnog suda saobraćajna policija je blokirala kompletnu trasu kretanja, saopštio je MUP.

U jučerašnjoj akciji MUP-a i Bezbednosno-informativne agencije, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno je 19 osoba osumnjičenih da su počinili teška krivična dela, a većini rano ujutru ističe zadržavanje do 48 sati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.