U trendu

Bestidno: Devojčicu otrgli od brižnog oca i stavili da živi sa osuđivanim bludnikom!

Kragujevčanin Ivan S. tvrdi da nije dobio starateljstvo nad ćerkom zbog uticaja bivše supruge. Otac navodi da devojčica sada živi na istoj adresi sa ujakom, osuđivanim bludnikom.

POSEBNO odeljenje Višeg tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu najverovatnije će preuzeti slučaj određivanja starateljstva nad šestogodišnjom devojčicom iz Kragujevca. Starateljstvo nad njom najpre je dobila majka, suprotno želji deteta da živi sa ocem i posle mnogobrojnih veštačenja koja su potvrdila da je on idealan otac.

Otac devojčice Ivan S. kaže, za „Novosti“, da je podneo prijavu protiv rukovodećih ljudi u Centru za socijalni rad, jer sumnja da je reč o korupciji, odnosno trgovini uticajem.

S druge strane, direktor Centra Momir Borić odbacuje ove navode i kaže da se sve radi u skladu sa zakonom i da se pritom strogo vodi računa o interesima štićenika, a posebno dece.

– Sve što je urađeno, urađeno je u skladu sa zakonom i uz poštovanje interesa štićenika Centra za socijalni rad, a posebno deteta – rekao je on.

Direktor Borić smatra da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ima sve potrebne mehanizme i nadzor nad svakom njihovom odlukom.

– Ako se i eventualno pogreši, postoji nadzor da se to ispravi – kazao je direktor Borić. – Svako ko ima bilo kakve indicije, pritužbe, ili je nezadovoljan odlukom Centra za socijalni rad, ima pravo da se obrati nadležnom ministarstvu, koje može da proveri svaku našu odluku.

Otac tvrdi da je u Centru za socijalni rad iniciran postupak kojim bi se on lišio roditeljskog prava.

– U sudskim veštačenjima mene navode kao idealnog roditelja, odnosno sa dobrim roditeljskim kapacitetima – kaže Ivan. – Mislim da se odgovorni u Centru plaše moje bivše supruge, jer je državni revizor i boje se kontrole.

On navodi da odgovorni u Centru za socijalni rad nisu uzeli u obzir činjenicu koju im je predočio, da na adresi gde živi njegova bivša supruga stanuje i njen brat, koji je osuđen zbog bludnih radnji.

– Uplašen sam za bezbednost svog deteta – kaže otac. – Radnici Centra za socijalni rad napravili su mi veliku muku. Uprkos veštačenjima i dokazima da sam dobar roditelj, pokušavaju da me liše roditeljskog prava i otuđuju dete od mene. Direktor štiti odluku svojih potčinjenih, uprkos validnoj dokumentaciji i mom apelu da budem sa svojim detetom. Plaše se eventualne kontrole njihovog poslovanja od strane državnog revizora, odnosno moje bivše žene.

On očekuje da će nadležno ministarstvo proveriti, kako tvrdi, nakaradne odluke socijalnih radnika i preduzeti odgovarajuće mere.

– Pre svega, trebalo bi ispoštovati želju deteta, koje želi da bude sa mnom – kaže Ivan.

SEDAM MINUTA RAZGOVORA

Ivan S. smatra da mu je dete zanemareno i dodaje da nijedan njegov predlog odgovorni u Centru za socijalni rad nisu prihvatili.

– U poslednja tri meseca svega sam sedam minuta razgovarao sa svojim detetom – kaže on. – Videli smo se samo nekoliko puta, i to u prostorijama Centra, u prisustvu radnika.

(M. L. – J. Ž. S, novosti.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)