U trendu

Bivšem novosadskom policajcu ostavili bombu u zgradi

Ulica Ilije Birčanina u Novom Sadu bila je danas zatvorena nekoliko sati zbog sumnje da je postavljena bomba u ulaz stambene zgrade u kojoj stanuje bivši policajac Dalibor Bogdanović na koga je 2019. godine pokušan atentat, preneo je portal Nova.rs.

Policija je na biciklu u ulazu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile şice, a koji je verovatno trebalo da posluşi za aktiviranje eksplozivne naprave, objavio je portal.

U novosadskoj policiji za sada se nisu zvanično oglaÅ¡avali povodom incidenta, sem Å¡to je potvrdjeno da je pronadjen „oblepljen telefon sa ÅŸicama“ i da je u toku dalja provera.

Nakon detaljne pretrage, policija je uklonila sumnjivi predmet, odnela bicikl, a uzeti su i snimci kamera sa video nadzora, kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za bicikl i ko ga je uneo u zgradu. Eksploziv još nije pronadjen.

Na Bogdanovića je već na sličan način pokuÅ¡an atentat u maju 2019. godine, kada mu je na istoj adresi postavljen eksploziv pod automobil. Tada je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sediÅ¡ta njegovog dÅŸipa, i daljinski je aktivirana u momentu kada je izlazio sa parkinga.

Bogdanović je u ekpoloziji teško povredjen, zbog čega mu je amputirana leva noga.

Eksplozija je tada oštetila još devet automobila i nekoliko lokala u blizini, na kojima su od detonacije popucali izlozi.

Bogdanović je bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina.

On je bio ranjen 3. novembra 2014. godine sa dva metka, u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan.

Protiv Bogdanovića i joÅ¡ četvorice u toku je sudski postupak zbog pokuÅ¡aja otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom novosadjanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takodje jednog od optuÅŸenih za pokuÅ¡aj otmice, podseća Nova.rs.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.