U trendu

Ćerke su mu rađale decu, a onda ih je sve ubio (foto, video)

Bio je 12. mart 2004. i bio je to dan koji je promenio sve u maloj zajednici u mestu Fresno u Kaliforniji. Dve žene, u pratnji prijatelja i rođaka, vrištale su u dvorištu male kuće i tražile svoju decu. Krupni muškarac, visok oko 190 cm, pokušavao je da smiri dve uznemirene majke. Komšije koje su svedočile prizoru, pozvale su policiju. Policajci koji su došli na intervenciju bili su uvereni da je reč samo o razmiricama oko starateljstva nad detetom.

View this post on Instagram

MARCUS WESSON: PART 2 Wesson was abusive toward his wife and children. He prevented Elizabeth from participating in the children's upbringing. He homeschooled the children and taught them from his own handwritten Bible that focused on Jesus Christ being a vampire. He told the children that he was God and had them refer to him as "Master" or "Lord". He taught the children to be prepared for Armageddon and that the girls were destined to become Wesson's future wives. He separated the boys from the girls, fearing they would develop sexual feelings for each other. He had the boys stay in a shack in a heavily wooded area and the girls on a rundown boat for several months. Wesson sexually abused two daughters and three nieces, "marrying" in home ceremonies when they were around 7 to 9 years old. Each of the five girls became impregnated as a result of the incest. The mothers never disclosed the paternity of their children because Wesson threatened to harm them and the children if they did so. Court records indicate that Wesson fathered up to 18 children with 7 women, including the five girls. Prior to March 12, 2004, Wesson had declared his intention to relocate his daughters and their children to Washington state, where Wesson's parents lived. On March 12, 2004, several members of Wesson's extended family, along with two nieces who rebelled against Wesson, converged on his family compound demanding the release of their children by Wesson. Fresno police were summoned to what was described as a child custody issue, and a standoff ensued. Fresno police testified they did not hear gunshots being fired shortly after, though other witnesses present at the standoff testified they did hear gunshots fired at that time. In the aftermath, nine bodies of Wesson's daughters and their children were discovered in a bedroom filled with antique coffins. Each victim had been shot through the eye. Wesson's other children, who were not present inside the house, survived the incident.

A post shared by Welcome to The Creepshow 💀 (@the.creepshow) on

Međutim, muškarac s dugačkim dredovima vratio se u kuću i zaključao vrata. Policajci su došli do ulaza i počeli da ga nagovaraju da ih pusti unutra da razgovaraju. A onda se začuo najprije jedan pucanj. Za nekoliko trenutaka serija pucnjeva proparala je tišinu pa je policija opkolila kuću. Uskoro je iz kuće, sav obliven krvlju, izašao Markis Veson. Bio je sasvim miran i pustio da mu policajci na ruke stave lisice.

Kad su ušli u kuću, policajci su naišli na stravičan prizor. U spavaćoj sobi pronašli su devet leševa. Od toga čak sedmoro dece mlađe od dvanaest godina. Druge dve žrtve bile su 17-godišnja Elizabet Breani Kina Veson i 25-godišnja Sebrena April Veson.

Majke koje su očajno dozivale svoju decu tog strašnog dana bile su Sofina Solorio i Rubi Ortiz. Muškarac s dredovima bio je Markus Veson, a majke su bile su njegove sestričine. Veson je ubio devetoro svoje dece i unučadi jer je verovao da je on Isus i da ako neko pokuša da razdvoji porodicu, ‘svi će otići na nebo’.

View this post on Instagram

MARCUS WESSON: PART 1 Marcus Delon Wesson (born August 22, 1946) is an American man convicted of nine counts of first-degree murder and 14 sex crimes, including the rape and molestation of his underage daughters. His victims were his own children, fathered by incestuous relationships with his daughters and nieces, as well as the children by his wife. He has been described as Fresno's worst mass murderer. Marcus Wesson was born in Kansas to Benjamin and Carrie Wesson and raised as a member of the Seventh-day Adventist Church. Wesson claimed that his father was abusive and his mother was a religious fanatic. By the early 1960s, the family had moved to San Bernardino, California. After dropping out of high school, Wesson joined the Army and was stationed in Europe. Shortly after returning to the US and leaving the military, he became involved with Rosemary Solorio, a married woman living in San Jose. Soon Solorio broke up with her husband, and Wesson moved in with her and her children. In 1971, Solorio gave birth to Wesson's son. At the same time, Wesson was cultivating a relationship with one of Solorio's daughters Elizabeth, telling her that God had chosen her to be his bride. In 1974, at the age of 9, Elizabeth "married" 27-year-old Wesson in a home wedding ceremony. He began sexually abusing her at age 12. At age 15, they married legally when she became pregnant and, four months later, she gave birth to her first child. Eventually the couple had 10 children together, though one died as an infant. One of Elizabeth's younger sisters left her own seven children with them, claiming to be unable to care for them. Wesson never held a steady job; he lived off of welfare, and had his adult children work and give him all of their earnings. (In 1989, Wesson was convicted of welfare fraud and perjury.) The family often lived in run-down shacks, boats, and vacant houses.

A post shared by Welcome to The Creepshow 💀 (@the.creepshow) on

Još bizarnija je Vesonova tvrdnja da je Isus Hrist vampir, i da će i on sa njim živeti večno. Počeo je da piše svoju bibliju u kojoj je smatrao da je ispijanje krvi ključ besmrtnosti. Proučavao je knjige spisateljice En Rajs koju je proslavila serija knjiga ‘Dnevnik vampira’ od kojih je najpoznatija ‘Intervju s vampirom’ koji je adaptiran u film. Veson je pre masakra čak kupio i desetak sanduka za porodicu, iako je tvrdio da ih je nabavio kako bi od njih pripremio drva za ogrev i napravio dečje krevete.

Porodicu Veson u Fresnu su već odavno izbegavali jer su stanovnici gradića polako počeli da otkrivaju zabrinjavajuće činjenice. Glava porodice, Markus Veson, iimao je ukupno 18-oro dece i unučadi. Održavao je incesoidne veze sa svojim dvema kćerima – Kinom i Sebrenom, kao i sa rođakama Rosom i Sofinom Solorio, kao i Rubi Ortiz. Veson se takođe venčao privatno za svoje dve ćerke i tri sestričine, a sve su mu rodile decu.

Jedna od rođaka, Rubi Ortiz, potvrdila je da je Vesto počeo seksualno da zlostavlja kad je imala tek osam godina. Rekla je da je uveravao da je seksualno zlostavljanje ‘dokaz njegove ljubavi prema svojoj ćerki’. Kad je Rubi imala 13 godina morala je da se uda za njega, a Veson joj je rekao da ‘Bog želi da muškarac ima nekoliko žena.“ Takođe je naglasio da „Božji narod izumire, i mi moramo očuvati Božu decu i zato treba rađati“, pa je i Rubi rodila sina Aviva.

Veson e takođe bio prilično žestoki sledbenik reda Davidian koji je vodio Dejvid Koreš. I on je imao nekoliko žena i dece. Koreš i skoro 80 sledbenika umrli su u požaru u njihovom kompleksu Vako u Teksasu i tako je završila 51-dnevna policijska opsada imanja 1993. godine.  Dok je gledao televizijske vesti o opsadi, Veson je svojoj deci rekao: „Ovako svet napada Božji narod. Ovaj je čovek poput mene. On stvara decu za Gospodina. To je ono što bi svi trebalo da radio, rađamo decu za Gospodina. “

Vesonova ćerka Kies Veson i Rosa Solorio, međutim, tvrdile su da su sve devojke u domaćinstvu bile srećne. Rekle su da je „sve što se dogodilo u kući bilo dogovoreno i na to smo same pristale. Bio je to naš dobrovoljni izbor. Nikada nije bilo silovanja, nije bilo nasilja.“

Na pitanje ko je bio otac njihove dece, odgovorile su da su zatrudnele ‘veštačkom oplodnjom’.

Markus Veson nije započeo svoju istoriju seksualnog zlostavljanja sa svojim ćerkama i sestričinama. S tim je počeo još kao osmogodišnjak, kad je upoznao svoju suprugu Elizabet za koju se oženio kad mu je bilo 15. Elizabet je u intervjuu rekla da joj je Veson, kada je imao samo osam godina, rekao ona pripada njemu i već tad je zapravo postala njegova žena.  Ispričala je i kako se odnosio prema njoj. Kaže da je uverio da je on poseban: „Rekao mi je i da je Gospodin izabrao mene da mu budem žena.“ Već s 14 je zatrudnela, a do 26. godine rodila mu je jedanaestoro dece.

Vesonovi sinovi imali su potpuno drugačije iskustvo s ocem od svojih sestara. Tvrdili su da ih je otac odgajio kao adventiste sedmog dana i da je on bio ‘najbolji otac ikad’. Serafino Veson, jedan od sinova, nije mogao da poveruje da je njegov otac ubica: „On je izgledao opasno, ali bio je zaista nežan otac i čovek. Ne mogu verovati da je to uradio“. Veson je sinove odgajao odvojeno od sestara i muška deca Vesonovog klana nisu imala pojma o incesoidnom odnosu između oca i njegovih kćeri.

I tog sudbonosnog dana kad su Solorio i Rubi Ortiz došle pred vrata očeve kuće, znale su da Veson namerava da celu porodicu preseliti iz Kalifornije u državu Washington. U strahu da ne ostanu bez djece njih dvije su se pokušale domoći svoje dece. Svoje sinove poverile su Vesonu koji im je obećao da će ih čuvati.

Veson je osuđen na smrt, a trenutno još uvek boravi u zatvoru San Quentin i čeka na izvršenje kazne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.