U trendu

Danas nova presuda „stečajnoj mafiji“

Druga prvostepena presuda optuženima u slučaju poznatom kao „stečajna mafija“ biće izrečena danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Presuda će biti izrečena prema 11 optuženih kojima je suđenje bilo ponovljeno po nalogu Apelacionog suda.

Oni će imati ponovo pravo da ulože žalbe i na novu presudu Apelacionom sudu koji treba da donese pravoznažnu presudu.

Ovaj postupak je pokrenut pre 11 godina, u aprilu 2006. hapšenjem nekih okrivljenih, a posle je više puta proširena istraga.

Suđenje je ponovljeno za bivšeg predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića povodom optužbi da je izvršio krivična dela u vezi sa „Poštanskom štedionicom“, „C marketom“ i GP „Rad“.

Ponovo je suđeno i bivšoj sudiji tog suda Delinki Đurđević, bivšem direktoru KEB banke Sekuli Pijevčeviću, advokatu Nemanji Joloviću, Anđelku Biteviću, Milivoju Mirkoviću, Ljubiši Mitiću, bivšem direktoru GP Rad Miljku Živojinoviću, Zoranu Jovanoviću, Radisavu Jocoviću, i Srboljubu Spasiću.

Pojedine optužbe protiv nekih okrviljenih su odlukom Apelacionog suda pre dve godine pravosnažno odbijene zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Istom odlukom Apelacionog suda, Goran Kljajević, Nemanja Jolović i Sekula Pjevčević oslobođeni su od optužbe da su od 2003. godine do 2006. godine, u Beogradu, izvršili krivično delo zločinačko udruživanje, odnosno da su delovali kao organizovana kriminalna grupa.

Optuženi se terete za su oštetili brojna preduzeća zloupotrebama funkcija i položaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.