U trendu

Dečak poginuo od strujnog udara kada se popeo na vagon

Jedan dečak poginuo je u nedelju poslepodne u železničkoj stanici Pančevo Varoš od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada se popeo na vagon koji se nalazio na četvrtom koloseku i na taj način ušao u zonu opasnosti od voznog voda, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije.

Nesreća se dogodila juče u 18.00, a na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i Hitne pomoći.

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da žali zbog tragedije koja se dogodila i da je izrazila saučešće porodici nastradalog dečaka.

„I ovom prilikom Infrastruktura železnice Srbije apeluje i upozorava da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone, kako bi se sprečili ovakvi događaji i sačuvali ljudski životi. Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže“, dodaje se.

Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima, upozoravaju iz Infrastrukture železnice Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar