Deset osoba osudjeno zbog posedovanja velike količine oružja

Sudija za prethodni postupak posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu osudio je na zatvorske i novčane kazne 10 osoba kod kojih je pre četiri meseca pronadjena velika količina naoružanja, saopštilo je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako se dodaje, Tužilaštvo je tokom istrage vodjene protiv Saše Krajinovića, Dragana Gašića, Danila Danilovića, Dimitrija Djurdjevića, Milana Balaća, Dimitrija Cvjetićanina, Borislava Mijalčića, Radovana Grujića, Nemanje Kosanovića i Mirka Ostojića nakon saslušanja okrivljenih koji su priznali izvršenje krivičnih dela, zaključilo 10 sporazuma o priznanju krivice.

Te sporazume je sudija za prethodni postupak prihvatio i doneo pravnosnažne presude kojima su svi okrivljeni osudjeni na kazne zatvora u rasponu od 1 do 4,5 godine zatvora i na novčane kazne, piše u saopštenju.

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su 16. novembra prošle godine na području Apatina i Sombora 10 ljudi zbog posedovanja velike količine oružja i municije za koje se pretpostavlja da su bili namenjeni prodaji.

Zaplenjeno je devet kilograma plastičnog eksploziva, 20,7 kilograma TNT-a, više desetina električnih detonatora, 111 ručnih bombi, 12 ručnih protivtenkovskih bombi, dva ručna bacača raketa „zolja“, deset tromblonskih mina, osam automatskih puški, dve poluatomatske puške, jedan puškomitraljez, šest pištolja, dva karabina, jedna malokalibarska puška, 6.000 metaka, jedna protivtenkovska mina i drugi prateći pribor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.