U trendu

Detalji stravične nesreće u Zemunu u kojoj je nastradao 4-godišnji dečak

Maloletno dete (4) preminulo je posle nesreće koja se sinoć dogodila u Zemunu kada je autobus javnog gradskog prevoza prešao preko njega.

Kako se objašnjava, nesreća se dogodila pod još nerazjašnjenim okolnostima u 18.20 časova na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu i to na zadnjim vratima autobusa.

Do nesreće je došlo kada je vozač zatvorio vrata, prilikom izlaska dečaka, jer ga nije video na stepenicama vozila.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je vozač zatvorio zadnja vrata i da su ona uhvatila nogu dečaka. Dečak je pao i udario glavom o tlo i izgubio svest. Vozač autobusa se udaljio ka višim brojevima Prvomajske ulice bez zaustavljanja.

Dete je hitno prebačeno u Dečiju bolnicu u Tiršovoj. Kako je Novostima potvrđeno iz te ustanove, dečak je nažalost preminuo, uprkos svom trudu lekara da ga spase.

Vozač o ovom nesrećnom slučaju, kako navode iz GSP, nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila.

„Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd počelo je istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan. Spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su učestvovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost“, navodi se u saopštenju JKP GSP „Beograd”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.