U trendu

Devojčica (12) preminula od korone u Novom Pazaru

Devojčica H. D. (12) iz Tutina preminula je u Opštoj bolnici Novi Pazar najverovatnije usled imunoloških komplikacija nakon ranije infekcije Covidom-19, prenosi Telegraf.rs.

Četvoročlana komisija lekara saopštila je da je devojčica primljena 21. januara u bolnicu pošto je sanitetom dovezena iz lokalnog Doma zdravlja u Tutinu u teškom opštem stanju i u pratnji medicinskog osoblja.

Po prijemu je podvrgnuta dostupnim dijagnostičkim procedurama i započeta je terapija, ali je uprkos preduzetom došlo do daljeg pogoršanja stanja i nastupila je smrt.

„Na osnovu kompletne kliničke slike i toka bolesti kod deteta, zatim rezultata svih urađenih analiza, uzimajući u obzir i podatke o prethodno dijagnostikovanim oboljenjima, najverovatnije je da se u konkretnom slučaju radilo o smrtnom ishodu izazvanim imunološkim komplikacijama usred ranije infekcije SARS COV-2 virusom, tzv. multisistemskom inflamatornom post-covid sindromu (MIC-s)“, naveli su odgovoru na pitanja portala Telegraf.rs, dodajući da je smrt nastupila istog dana u 20:10 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.