U trendu

Dve devojčice stradale od udara groma u Aleksandrovcu

U nevremenu koje je kasno posle podne pogodilo Aleksandrovac, od udara groma na licu mesta poginula je 15-godišnja devojčica, dok je njena vršnjakinja, s kojom je bila u društvu, večeras preminula u kruševačkoj bolnici od zadobijenih povreda.

U Policijskoj upravi u Kruševcu je potvrđeno da je jedna devojčica poginula, a da je druga prebačena u kruševačku bolnicu i da je policijski uviđaj u toku.

Devojčica, koja je u vrlo teškom zdravstvenom stanju primljena u kruševačku bolnicu, podlegla je povredama večeras, posle bezuspešnih pokušaja reanimacije, prenosi Blic.

Tragedija se, navode mediji, desila u ulici u širem centru Aleksandrovca, nešto pre 18 sati.

Nevreme zahvatilo Zapadnu Srbiju, nema težih posledica

Zapadni deo Srbije danas po podne zahvatilo je nevreme, ali prema prvim podacima nije bilo težih posledica.

Oko 16 časova u Čačku je pala jaka kiša praćena grmljavinom, neke ulice su pod vodom i saobraćaj je otežan.

Most u centru grada kod bivše Ishrane je još neprohodan zbog visoke vode, a više automobila je zaglavljeno na tom mestu.

Bujica se kretala Lominom ulicom, dok je u Atenici voda skoro zaustavila saobraćaj.

Prema navodima građana, sa protivgradne stanice u Prislonici ispaljeno je šest protivgradnih raketa. Bilo je dosta kiše, ali grada nije.

Informacije kazuju da su delovali i svi ostale protivgradni strelaci na području Čačka.

Nevreme je zahvatilo i Takovski kraj, gde je sa jakom kišom padala i šipraga koja oštećuje šljivike. Do sada je palo blizu 80 litara po kvadratnom metru u Takovu, Klatičevu i Ločevcima.

Jaka kiša padala je i u Gornjem Milanovcu i na području Topole, ali bez grada.

Nevreme sa vetrom i jakim pljuskom je zahvatilo i okolinu Kragujevaca, sela Luznice i Ramaća, a krupan grad padao je u selima na planini Rudnik.

U Požeškoj opštini bila je provala oblaka, voda je nosila neke oranice, a pojedini putni, makadamski pravci su teško prohodni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.