Dve devojčice stradale od udara groma u Aleksandrovcu

U nevremenu koje je kasno posle podne pogodilo Aleksandrovac, od udara groma na licu mesta poginula je 15-godišnja devojčica, dok je njena vršnjakinja, s kojom je bila u društvu, večeras preminula u kruševačkoj bolnici od zadobijenih povreda.

U Policijskoj upravi u Kruševcu je potvrđeno da je jedna devojčica poginula, a da je druga prebačena u kruševačku bolnicu i da je policijski uviđaj u toku.

Devojčica, koja je u vrlo teškom zdravstvenom stanju primljena u kruševačku bolnicu, podlegla je povredama večeras, posle bezuspešnih pokušaja reanimacije, prenosi Blic.

Tragedija se, navode mediji, desila u ulici u širem centru Aleksandrovca, nešto pre 18 sati.

Foto: Beta

Foto: Beta

Nevreme zahvatilo Zapadnu Srbiju, nema težih posledica

Zapadni deo Srbije danas po podne zahvatilo je nevreme, ali prema prvim podacima nije bilo težih posledica.

Oko 16 časova u Čačku je pala jaka kiša praćena grmljavinom, neke ulice su pod vodom i saobraćaj je otežan.

Most u centru grada kod bivše Ishrane je još neprohodan zbog visoke vode, a više automobila je zaglavljeno na tom mestu.

Bujica se kretala Lominom ulicom, dok je u Atenici voda skoro zaustavila saobraćaj.

Prema navodima građana, sa protivgradne stanice u Prislonici ispaljeno je šest protivgradnih raketa. Bilo je dosta kiše, ali grada nije.

Informacije kazuju da su delovali i svi ostale protivgradni strelaci na području Čačka.

Nevreme je zahvatilo i Takovski kraj, gde je sa jakom kišom padala i šipraga koja oštećuje šljivike. Do sada je palo blizu 80 litara po kvadratnom metru u Takovu, Klatičevu i Ločevcima.

Jaka kiša padala je i u Gornjem Milanovcu i na području Topole, ali bez grada.

Nevreme sa vetrom i jakim pljuskom je zahvatilo i okolinu Kragujevaca, sela Luznice i Ramaća, a krupan grad padao je u selima na planini Rudnik.

U Požeškoj opštini bila je provala oblaka, voda je nosila neke oranice, a pojedini putni, makadamski pravci su teško prohodni.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar