U trendu

Dojava o bombama u više niških, novosadskih i školama u Južnobanatsko okrugu

Veći broj škola u Nišu dobio je danas mejlove sa dojavom o postavljenoj bombi, rekli su za agenciju Beta u Policijskoj upravi u Nišu.

„Učenici su evakuisani ili nisu ni ulazili u škole, pošto su mejlovi stigli rano jutros. U svim školama radiće se kontradiverzioni pregled“, rekli su u policiji.

Tačan broj škola koje su dobile dojavu o postavljenoj bombi u policiji nisu želeli da preciziraju, jer, kako su kazali, još im se zaposleni sukcesivno javljaju.

Prema nezvaničnim informacijama, medju školama koje su dobile mejl sa upozorenjem nalaze se osnovne škole „Učitelj Tasa, „Čegar“, „Mika Antić“, „Bubanjski heroji“, „Dušan Radović“ i „Vožd Karadjordje“.

Dojave o podmetnutim bombama u osnovnim školama u Novom Sadu i Južnobačkom okrugu

U veliki broj škola u Novom Sadu i Južnobačkom okrugu jutros je stigla dojava o bombi, a roditelji su dobili obaveštenje neposredno pred početak nastave da deca ne dolaze u školu.

„Molim vas javite vašim odeljenjima da ne dovode decu u prvu smenu, prijavljeno je da je postavljena bomba. Niko ne sme da udje u školu, za sada“, glasi poruka koju su roditelji jutros dobili od direktora jedne novosadske škole.

Kako prenosi Radio-televizija Vojvodine, svi direktori osnovnih škola na teritoriji Južnobačkog okruga su mejlom noćas dobili dojavu, te će policija pregledati zgrade.

Srednje škole nisu dobile dojavu.

Dojave su stigle na mejl osnovnih škola u Magliću, Kulpinu i Bačkom Petrovcu, prenosi „Storyteller“.

Za sada nema više informacija od Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete.

Sve škole postupaju prema sigurnosnim procedurama, a učenici danas neće danas ići a nastavu uz tim školama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar