U trendu

Drugovi iz Kraljeva otišli u Ameriku tražeći bolji život, nastradali vozeći kamion (video)

U teškom saobraćajnom udesu dva kamiona na autoputu u američkoj državi Ilinois koji se dogodio u sredu oko 6 sati ujutro po američkom vremenu, poginule su tri osobe od kojih su dvojica srpskih državljana Mladen Petrović (32) i Aleksandar Sakovski (31), obojica iz Kraljeva.

Oni su nastradali kada je jedan vozač kamiona, kako prenose američki mediji i portali, izgubio kontrolu nad vozilom i probivši bankinu prešao u suprotnu kolovoznu traku i potom se direktno sudario sa kamionom koji je dolazio iz suprotnog smera. U stravičnoj eksploziji, Petrović i Sakovski koji su zajedno bili u kamionu na mestu su preminuli.

Još ne mogu da verujem da je moj brat Mladen nastradao zajedno sa Aleksandrom u saobraćajnoj nesreći. Pred dve i po godine je trbuhom za kruhom otišao u Ameriku, a zatim je posle mesec-dva za njim otišao i Aleksandar. I ovde su se družili, a u Americi su živeli i radili zajedno. Mladen je završio srednju školu za vozača i jedno vreme je ovde kao šofer radio u Vojsci. Nakon toga je i otišao u Ameriku i tamo je radio razne poslove. Šta još da kažem kada ništa od toga ga neće vratiti – ispričao je nautešni Mladenov brat Nikola Petrović za „Novosti“.

Na internet sajtu gofundme.com poznanici i prijatelji tragično nastradalih Kraljevčana pokrenuli su akciju prikupljanja novčane pomoći porodicama upravo za prenos njihovih posmrtnih ostataka u Srbiju. Za to je, kako se navodi na ovom sajtu, neophodno oko 100.000 američkih dolara, od kojih je, bar do sada, prikupljeno više od 47.000.

– Ovi mladići, voljeni sinovi, braća i prijatelji, su u svojim najboljim godinama došli u Ameriku u potrazi za boljim životom, kako bi pomogli i sebi i svojim porodicama. Krenuvši bez ičega, vredno i naporno su radili razne poslove i zajedno, kao tim ušli u kamion. Njihov put ka sreći je tragično okončan 19. septembra. Ostavili su nam sećanja na njihova uvek vedra i nasmejana lica – napisao je pored ostalog jedan od učesnika akcije Miloš Gubić na sajtu, uz molbu svima koji su u mogućnosti da se priključe u prikupljanju pomoći porodicama u ovim teškim trenucima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar