U trendu

Dva požara u Novom Sadu za manje od 24 sata

U protekla manje od 24 sata u stambenim zgradama u Novom Sadu izbila su dva požara u kojima je, zbog opasnosti izazvane udisanjem dima, u bolnicu ukupno prebačeno 11 osoba.

Pregledima je utvrđeno da, srećom, niko od njih nije zdravstveno ugrožen.

U stanu na četvrtom spratu u Ulici Žitni trg br. 9, danas oko 11 sati izbio je požar koji je intervencijom vatrogasaca brzo ugašen, rečeno je Tanjugu u Vatrogasnoj jedinici Novi Sad.

Uzrok požara se još utvrđuje, a u požaru nije bilo povređenih, izuzev što je jedna devojka kolima hitne pomoći prebačena u bolnicu zbog preventive, jer se nagutala dima.

Kako prenose lokalni mediji pomenuta devojka, inače podstanar u tom stanu, ostavila je uključenu peglu koja je prouzrokovala požar. Ona je sama pokušala da ugasi vatru, a kada je videla da u tome neće uspeti, pozvala je vatrogasce.

Drugi požar se dogodio sinoć oko 21 sat u Ulici Starine Novaka u novosadskom kvartu Detelinara, a i tom slučaju vatrogasci su brzom intervencijom uspeli da ga ugase sprečivši njegovo širenje.

Uzrok tom požaru bio je, prema nezvaničnim informacija, televizor koji je eksplodirao, a zbog požara evakusano je 10 osoba koje su zbog udisanja dima prevezene u Klinički centar Vojvodine, odakle su, nakon pregleda otpuštene kući.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.