U trendu

Dvojici napadača na Vazuru određen pritvor do 30 dana

Dvojici napadača na direktora FK Partizan Miloša Vazuru noćas je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, rekla je portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Ramić.

Pritvor je određen prema R.D. i B.V, za koje je tužilaštvo predložilo pritvor, dok su naredbom za istragu obuhvaćene tri osobe, precizirala je Ramić.

Kasno sinoć Prvo osnovno tužilaštvo je saslušalo osumnjičene i ispitalo oštećene, nakon čega je predložilo pritvor za dvojicu, a imajući u vidu izjave svedoka u policiji, video zapise i zapisnike o prepoznavanju, rekla je portparol tužilaštva Leposava Vujanović.

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor prema R.D. zbog opasnosti od bekstva, a prema B.V. zbog opasnosti od bekstva i jer je i ranije osuđivan za slično delo.

Oni se sumnjiče za krivično delo nasilničko ponašanje, jer su 28. aprila napali direktora FK Partizan i njegovo obezbeđenje ispred prostorija kluba, pošto su sačekali Vazuru ispred stadiona, kada je dolazio na posao.

Najpre su ga verbalno napali, onda je došlo i do fizičkog kontakta, a Vazura je uspeo da pobegne. Napadači su potom, što se vidi na video snimku, brutalno tukli jednog člana obezbeđenja i vozača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.