U trendu

Gradonačelnik Čačka: Dve osobe preminule i deset povredjeno prilikom pada sa visećeg mosta

 Gradonačelnik Čačka Milun Todorović saopštio je da su dve osobe izgubile život dok su prelazile viseći most u Ovčar Banji dok je 10 osoba prebačeno hitno u Urgentni centar bolnice u Čačku.

U saopštenju se navodi da su tri osobe od deset povredjenih, zadobile teške telesne povrede, od kojih se jedna nalazi na Odeljenju intenzivne nege, dve na odeljenjima Hirurgije i Ortopedije, dok su ostali zadobili lake telesne povrede, ali su zadržani u bolnici zbog opservacije, jer su dugo vremena bili u hladnoj vodi.

Gradonačeknik Čačka je izjavio saučešće porodicama nastradalih i predstavnicima lokalnih samouprava iz kojih su nastradali i povredjeni turisti i istakao da će Grad Čačak u saradnji sa nadležnim organima ispitati sve okolnosti koje su dovele do tog tragičnog dogadjaja.

On je dodao da se nesreća u Ovčar Banji dogodila oko 11.00 časova, kada je pukla sajla na visećem mostu, sa koga je više desetina ljudi upalo u vodu.

„Reč je o 115 putnika iz Republike Srpske, koji su sa dva autobusa, krenuli na turističko putovanje u manastir Djunis, koji se nalazi u blizini Kruševca, a usput su planirali da posete i Ovčarsko-kablarsku klisuru“, rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima autobusi su se zaustavili na parkingu u Ovčar Banji i putnicu su krenuli da prelaze preko visećeg mosta, koji se nalazi u blizini restorana „Dom“, sa namerom da posete obližnji manastir Nikolje.

U jednom trenutku na mostu se nalazilo više desetina osoba, pa je usled velikog opterećenja pukla sajla na mostu i putnici su upali u vodu.

Prema rečima gradonačelnika Čačka, koji je odmah otišao na mesto nesreće, u spašavanju putnika koji su prelazili viseći most učestvovale su vatrogasne ekipe sa 14 vatrogasaca, ekipe Hitne pomoći, 40 pripadnika policije, članovi Ronilačkog kluba „Borac“ i meštani koji su se u trenutku nesreće nalazili u blizini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar