U trendu

GSP: Vozač na liniji 18 nije primetio da su dete zakačila zadnja vrata autobusa, počela istraga

Gradsko saobraćjno preduzeće(GSP) Beograd sa najdubljim žaljenjem izjavljuje saučešće povodom tragične smrti dečaka koji je zadobio teške povrede u nezgodi u autobusu na liniji 18, saopšteno je danas iz ovog javnog komunalnog preduzeća.

Kako se navodi na sajtu GSP „Beograd“, nesreća u kojoj je stradao dečak dogodila se „pod još nerazjašnjenim okolnostima sinoć u 18.19 sati, na stajalištu „Bosanska“, u Prvomajskoj ulici u Zemunu i to na zadnjim vratima autobusa“.

„Svesni smo da je mladi život zauvek izgubljen i spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su učestvovali u ovom tragičnom dogadjaju budu pozvani na odgovornost. Da bi tragedija bila veća, vozač o ovom nesrećnom slučaju nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila. Nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila. Vozač je u šoku zbog saznanja šta se dogodilo“, navodi se u saopštenju.

GSP je saopštio da je počelo istragu povodom tragičnog dogadjaja, kao i da je vozač suspendovan.

Dečak je, prema navodima medija, ispao iz autobusa kada su se zadnja vrata zatvorila i zakačila mu nogu, nakon čega je glavom udario o asfalt.

Kako je rečeno ageniciji Beta, Hitna pomoć je dobila poziv u 18.21 sati, a dete je prevezeno u Dečiju bolnicu u Tiršovoj ulici, gde je ubrzo od zadobijenih povreda preminulo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.