U trendu

Ispitivali Kokezu 4 sata, odbio poligraf

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je tačno pisanje medija da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza danas bio u policiji na informativni razgovor u trajanju od četiri sata i da je odbio poligraf.

„Mogu da potvrdim da je došlo do privođenja Kokeze, bio je na informativnom razgovoru od četiri sata“, rekao je Vulin za TV Pink.

Dodaje da je bio na razgovoru u policiji u svojstvu građanina i da se sa njim razgovaralo o brojnim temama, a jedna od njih je obezbeđivanje lokala u Beogradu od strane Velimira Belivuka.

„Mogu da kažem da policija ima značajne sumnje kada je u pitanju istinitost odgovora Kokeze“, rekao je ministar.

Vulin je istakao da je Kokeza odbio poligraf, čak i uz mogućnost da bira na koje pitanje želi da odgovori, a na koje ne.

Ministar je naveo i da je Kokeza kazao da odbija poligraf na savet predsednika Višeg suda Aleksandra Stepanovića.

„Vrlo je neobično da predsednik Višeg suda odgovara čoveka od toga da sarađuje sa policijom“, rekao je Vulin.

Upitan o praćenju predsednika Vučića, njegovog sina i brata od strane MUP-a, Vulin je odgovorio da je sadašnji sastav Ministarstva utvrdio da je bilo brutalne zloupotrebe sistema kada je reč o njihovom praćenju.

„MUP ima sve dokaze da je bilo zloupotrebe sistema i nelegalnog i neovlašćenog praćenja Vučića i njegove porodice“, rekao je Vulin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)