U trendu

Izboden srpski dečak u KM

Srpski dečak izboden je danas u sukobu u sa albanskim dečacima u blizini mosta preko reke Ibar u severnom delu Kosovske Mitrovice, a nekoliko učesnika je privedeno, rečeno je Srni u kosovskoj policiji.

U neposrednoj blizini mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, danas u popodnevnim časovima izbodeno je maloletno lice srpske nacionalnosti, saznaje KoSSev iz izvora bliskih policiji.

Prema nezvaničnim informacijama iz bolnice, u šok sobi je hospitalizovan D.B. piše Kossev.

Do sličnog incidenta u kojem je nožem izboden mladić takođe srpske nacionalnosti od strane lica sa kapuljačama iz južnog dela grada došlo je i 2015.

Prema nezvaničnim informacijama sa terena iz više izvora, do incidenta je navodno došlo nakon kraćeg verbalnog sukoba grupe srpskih mladića sa grupom Albanaca koji su prešli most iz pravca Južne Mitrovice. Mladići su se sukobili u blizini perionice sa leve strane mosta.

Druga lica koja su učestvovala u ovom incidentu, kao i roditelji povređenog trenutno daju izjave policiji

Portparol kosovske policijske službe za region sever Kosova Branislav Radović rekao je Srni da je grupa albanskih dečaka prešla na severnu stranu mosta, ali nije mogao da potvrdi da li je reč o međunacionalnom incidentu.

Radović je naveo da je dečak danas posle podne povređen oštrim predmetom i da je u toku uviđaj.

Prema informacijama iz bolnice u severnom dijelu Kosovske Mitrovice, Radović kaže da povređeni dečak nije u životnoj opasnosti.

Radović je naveo da će sve informacije u vezi sa ovim incidentom biće saopštene nakon što budu uzete izjave od učesnika sukoba koji su u međuvremenu privedeni u policijsku stanicu.

(Kossev/SRNA/RTRS)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.