U trendu

Janković i Falkoni o nastavku saradnje u oblasti zaštite ravnopravnosti

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i ambasador Francuske u Beogradu Žan Luj Falkoni razgovarali su danas o nastavku saradnje u oblasti zaštite ljudskih prava, vladavine prava, unapredjenja ravnopravnosti i antidiskriminacije.

Janković je predstavila Falkoniju rad institucije Poverenika, kao centralne državne institucije za zaštitu od diskriminacije i njeno aktivno članstvo u evropskim telima za ravnopravnost, navedeno je u saopštenju Kabineta.

Falkoni je pružio podršku radu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i istakao značajnu ulogu institucije u ostvarenom napretku u oblasti zaštite ljudskih prava i poštovanja prinicipa ravnopravnosti i nediskriminacije u svim oblastima života i pozdravio saradnju institucija za ravnopravnost Francuske i Srbije.

Janković je istakla da zajedničke vrednosti koje dele dele dve države, kao što su ravnopravnost, jednakost i solidarnost, naročito dobijaju na značaju u vremenu krize izazvane virusom, ali i uopšte, danas kada neka osnovna ljudska prava sve više postaju privilegija.

Ona je podsetila da je kultura važan faktor u razvoju i poštovanju ljudskih prava i ravnopravnosti, naročito rodne, jer se kroz kulturne sadržaje nalakše razbijaju ukorenjeni stereotipi i predrasude.

Na sastanku je bilo reči i o budućim zajedničkim aktivnostima zasnovanim na razmeni iskustava, ekspertize i dobre prakse u zaštiti prava marginalizovanih društvenih grupa.

Poverenica Janković i ambasador Francuske @FalconiJL razgovarali su o saradnji u oblasti unapređenja ravnopravnosti i konkretnim zajedničkim projektima koji će biti realizovani u narednom periodu. pic.twitter.com/CdR9pNAFW0

— Poverenica (@ravnopravnostRS) January 27, 2021

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.