U trendu

Jovan Memedović: Moj sin je sada dobro

Uroš je sada bolje. Blagovremeno smo reagovali i sin mi se sad oseća bolje. Nije zadržan u bolnici, već je na kućnom lečenju. Istina, tamo su ga doktori pregledali, urađen mu je skener glave i ustanovljeno je, od strane lekara neurologa, da nema ozbiljnijih povreda. Ali i dalje je slab i ne seća se detalja nemilog incidenta.

Ovo je za „Novosti“, rekao poznati novinar RTS-a i jedan od omiljenih autora i voditelja kultnih emisija Jovan Memedović, čiji je maloletni sin Uroš brutalno pretučen u Beogradu posle 153. fudbalskog derbija između Crvene zvezde i Partizana. Inače, Uroš, koji ima 17 godina, mlađe je dete Jovana Memedovića i njegove bivše supruge Mirjane, s kojom ima i stariju ćerku Mašu (20).

– Uroš je došao kući s povredom na glavi – priča Memedović. – Žalio se i na bolove po telu, ali nije mogao da kaže ko ga je povredio i zbog čega. Odmah smo reagovali i lično sam sa njim otišao u Urgentni centar, kako bi mu bila ukazana pomoć i kako bi bio pregledan od strane stručnjaka. Srećom, povrede nisu ozbiljne i on se polako oporavlja. Međutim, i dalje ne može da se seti ko ga je udario u glavu ili, kako sumnja, pogodio kamenicom.

U policiji kažu da im napad na sina poznatog novinara nije zvanično prijavljen. Ali napominju da su upoznati sa incidentom, odnosno činjenicom da je stariji Memedović oko 21 sat doveo sina u Urgentni centar, gde su mu konstatovane povrede glave.

Prema prvim informacijama, posle završene utakmice, navijači Partizana pretukli su Uroša Memedovića jer je bio u dresu Crvene zvezde. Navodno, njega je, kada je napustio stadion „Rajko Mitić“, usput, oko 20 časova, presrela i napala grupa „grobara“. Tom prilikom neko ga je gađao povećim kamenom.

Policija je pre početka i posle derbija privela oko 30 osoba zbog tuča, izazivanja nereda, posedovanja pirotehnike, noževa i bejzbol palica. Incidenti i tuče među navijačima zabeleženi su i na samom stadionu tokom poluvremena. Pet osoba je lakše povređeno, među kojima jedna od petarde. Svi privedeni akteri incidenata su, kako nezvanično saznajemo, posle datih izjava u policiji i s prekršajnim prijavama, pušteni na slobodu.

– Moj Uroš navija za Zvezdu, ali nije huligan. Nikada nije pravio incidente. Ne mogu da kažem da sam iznenađen što se tako nešto dogodilo. Sve zbog duksa – objašnjava novinar javnog servisa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.